Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

'Gagarine'-componist Evgueni Galperine releaset nieuw album op Film Fest Gent 2022

Evgueni Galperine, die samen met zijn broer Sacha de dromerige score van Film Fest Gent Explore Award-winnaar Gagarine componeerde, alsook de muziek voor Gouden Leeuw-winnaar L’événement en de HBO-reeks Scenes of a Marriage, stelt zijn nieuwe album Theory of Becoming voor op Film Fest Gent. Galperine liet bovendien vier filmmakers beelden maken bij zijn muziek, die exclusief te zien zijn tijdens de luistersessie van het album op Film Fest Gent. Theory of Becoming wordt gereleased door ECM Records.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Galperines Theory of Becoming kwam tot stand dankzij zijn uitgebreide ervaring als filmcomponist en zijn vele muzikale experimenten. De klankwereld van dit album kan worden beschouwd als een “aangevulde werkelijkheid” van akoestische instrumenten. Galperine maakte opnames met zowel echte als virtuele instrumenten en vervormde telkens de resultaten.

Deze talrijke transformaties stellen hem in staat om de akoestische aard van het instrument te vatten en tegelijk technieken en klankkleuren toe te voegen die in de realiteit totaal onmogelijk te produceren zijn. Om deze unieke creatie op een podium te kunnen brengen tijdens Film Fest Gent, vroeg Galperine vier videokunstenaars om zijn muziek aan te vullen met beelden, en zo een nieuwe beeldtaal aan het album toe te voegen.

I feel very proud to be able to present my album Theory of Becoming at Film Fest Gent. The album is a bridge between the world of film music and contemporary music, so it’s difficult to imagine a better place for its release than Film Fest Gent.Evgueni Galperine

Evgueni Galperine is een Franse componist met Russische en Oekraïense roots. Samen met zijn broer Sacha maakte Galperine enkele van de meest sensitieve en opmerkelijke scores van het moment. Hun minimalistische elektronische muziek onderlijnt de paranoia in de HBO-reeks The Undoing (2020), de magie in de Franse coming-of-agefilm Gagarine (2020), het hartzeer van het veelgeprezen Russische drama Loveless (2017) en de onderliggende dreiging in Jan Komasa’s Corpus Christi (2019). Het componistenduo maakte recent tevens de muziek voor Audrey Diwans L’événement (2021), die in Venetië de Gouden Leeuw in de wacht sleepte, en de HBO-minireeks Scenes of a Marriage, gebaseerd op de gelijknamige Ingmar Bergman-film met hoofdrollen voor Oscar Isaac en Jessica Chastain.

Deze exclusieve luistersessie en albumrelease van Evgueni Galperines Theory of Becoming is volledig gratis en vindt plaats op 21 oktober in MIRY Concertzaal. Evgueni Galperine zal persoonlijk aanwezig zijn voor een introductie en een Q&A. De luistersessie is onderdeel van de WSA Film Music Days van 20 tot 22 oktober tijdens Film Fest Gent. Het volledige programma wordt bekendgemaakt op woensdag 14 september, wanneer ook de ticketverkoop start.

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.