who wants to dance with me | expo bij les ballets C de la B

Gedurende de maand mei kan je bij les ballets C de la B terecht voor de tijdelijke tentoonstelling who wants to dance with me. Het internationale dansgezelschap gevestigd in Gent, ontvangt de bezoeker bij hen thuis met een tentoonstelling die het midden houdt tussen inkijk en expo. Hiervoor liet de ploeg van les ballets C de la B zich bijstaan door tentoonstellingsmaker Pierre Muylle. Samen werkten ze een collectie uit van beeldend werk met flarden uit het eigen verleden, lieten ze zich verbinden aan werk van andere kunstenaars, legden ze lijnen naar de toekomst.

In de kern cirkelt de tentoonstelling rond de grote afwezige: het lichaam. Het gemis aan lichamelijkheid en nabijheid is schrijnend geweest, al helemaal voor een dansgezelschap. Hiertegenover plaatst who wants to dance with me een uitnodiging aan de bezoeker om samen na te denken over de dingen van gisteren voor de mensen van morgen. De huidige ploeg van les ballets C de la B keek terug naar het verleden en selecteerde wat dierbaar is, wat het gezelschap heeft vormgegeven, wat het wil meenemen naar de toekomst. Het leidt de bezoeker langs een parcours doorheen de geschiedenis van het dansgezelschap. Naast objecten en beeldend werk, maken hier ook getuigenissen deel van uit en wordt de verbeelding aan het werk gezet. In afzonderlijke kabinetten wordt intieme inhoud verweven met maatschappelijke vraagstukken waar een internationaal tourend gezelschap vanuit zijn praktijk op botst(e), al dan niet in dialoog met kunstenaars wiens werk resoneert met dat van les ballets C de la B.

Tijdens het hele maakproces van de tentoonstelling liet les ballets C de la B zich begeleiden door Pierre Muylle (Brugge 2002, SMAK, MADmusée). Hij heeft, in samenspraak, ook werken binnengebracht van beeldende kunstenaars waarmee hij verwantschap ziet: Philippe Vandenberg, Stéphane Mandelbaum, Tatjana Gerhard, Henk Visch, Bendt Eyckermans, Terri Bowden. Vormen hun werken een resonantieruimte voor les ballets C de la B of is het omgekeerd?

Voor de tentoonstelling zet les ballets C de la B zijn werkruimtes in. De kantoorruimtes in het voormalige materniteitsgebouw aan de Bijlokekaai werden een beetje opgeruimd, de bestaande inrichting werd aangevuld met oud en nieuw materiaal. Vandaaruit loopt het parcours naar buiten, langs een installatie in de tuin, verder naar de naburige repetitiestudio, waarin een aantal voorstellingen vanuit een ander perspectief worden belicht. Onderweg leveren ook het architectenduo De Vylder-Vinck, die deze studio tien jaar geleden ontwierpen, een bijdrage aan de tentoonstelling.

Net zomin als les ballets C de la B zich onder één noemer laat plaatsen, is ook deze tentoonstelling een unieke verzameling in de lijn van een huisstijl die zich laat omschrijven als populair, eclectisch, geëngageerd.


WHO WANTS TO DANCE WITH ME
EXPO – les ballets C de la B & Pierre Muylle
I.s.m. STAM

1 t.e.m. 29 mei 2021 | elke woe, do, vr, za : 12u00 – 18u00
Bijlokekaai 1, 9000 Gent
Reserveren verplicht : www.lesballetscdela.be

Het evenement is afgelopen.

Datum

01 mei 2021
Verlopen!

Tijd

12:00 - 18:00

Meer Info

Meer Lezen
Categorie
INSCHRIJVEN
QR code

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist