Madrigali Spirituali: Vox Luminis | 30CC

Verrukking, twijfel, hoop en verlangen: elke emotie krijgt een muzikale verklanking in het madrigaal, het meest expressieve genre van de renaissance. Vox Luminis belicht in dit concert een bijzondere kant van Philippus de Monte’s productie: het geestelijke madrigaal.

Het geestelijke madrigaal ontstond als muzikale reactie op de toenemende ontkerkelijking van de kunst in de 16de eeuw. Ook de Monte legde zich toe op dit unieke genre: met meer dan 1.000 wereldlijke madrigalen is hij ongetwijfeld de belangrijkste laatste madrigalist uit de Nederlanden. Zijn impact reikte tot in Italië, want al zijn madrigaalbundels verschenen in Venetië.

In 1581 publiceerde de Monte zijn eerste bundel vijfstemmige Madrigali Spirituali, de aanzet van een reeks die niet minder dan 140 composities zou omvatten. Zo leverde hij ook op Italiaanse bodem een verfijnde muzikale bijdrage tot de Contrareformatie.

Passie van de Stemmen

We vieren de 30ste verjaardag van de Alamire Foundation met een extra najaarseditie van Passie van de Stemmen. Daarbij geven we vooral de minder bekende grootmeester Philippus de Monte, een van de meest productieve componisten uit de 16de eeuw, de aandacht die hij verdient.

Het evenement is afgelopen.

Datum

26 nov 2021
Verlopen!

Tijd

20:30 - 22:00

Kosten

€22.00

Meer Info

Meer Lezen

Locatie

Abdij van Park, Leuven
Abdij van Park, 3001 Leuven
Categorie
30CC

Organisator

30CC
Website
https://www.30cc.be/nl
INSCHRIJVEN
QR code

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist