Home Events - Klassiek Centraal Concert Tristan Driessens & Soolmaan: Kashgul

Tristan Driessens & Soolmaan: Kashgul

Tristan Driessens komt naar Rosario met zijn ensemble Soolmaan en laat ons in primeur genieten van het album Kashgul. Een onderdompeling in oosterse sferen.

 

Over Kashgul:

In 2022 schreef Tristan Driessens een cyclus nieuwe composities in het kader van een makers-traject als artist-in-residence in Concertgebouw Brugge. Hiervoor smeedde hij banden met gevestigde waarden uit Griekenland, Turkije, Luxemburg, Italië en België. Het zestal bestaat uit de Belgische jazz-saxofonist Nathan Daems, de Griekse ney-speler, pianist en zanger Christos Barbas, percussie-pioniers Simon Leleux en Andrea Piccioni, de celliste Annemie Osborne en Tristan Driessens zelf, als luitspeler. Voor de muziek van het album Kashgul (Seyir Muzik, 2023) put Soolmaan vanuit een jazz-benadering inspiratie uit eeuwen-oude muziek uit Indië, Perzië, Griekenland en het Ottomaanse Rijk. De musici verbleven ook een week in Rosario ter voorbereiding van het album.

 

Over Tristan Driessens:

Gedurende de eerste tien jaar van zijn parcours wijdde luitist en componist Tristan Driessens zich voornamelijk aan de klassieke muziek van het Ottomaanse hof. In 2011 richtte hij het Lâmekân Ensemble op, waarmee hij vier albums opnam, optredens gaf in Europa, Turkije en Centraal-Azië en samenwerkte met grootmeesters zoals Kudsi Erguner en Derya Türkan. Nadat hij zich in Istanbul onder toezicht van Necati Çelik ontpopte tot een volleerd musicus, keerde Tristan Driessens in 2016 terug huiswaarts. Hij richtte Soolmaan op, een ensemble met wisselende bezetting waarvoor hij composities schrijft die zijn filosofie als musicus weerspiegelen: vanuit de traditie een open blik cultiveren waar ontmoeting centraal staat.

In zijn debuutalbum ‘Letters to Handenberg’ (Homerecords, 2017) is de stad Istanbul als rode draad aanwezig: de muziek baseert zich op de modale muziek uit het oosten en gaat van daaruit een dialoog aan met muziekvormen die dichter staan bij de cultuur van zijn thuisland, met name jazz, klassieke muziek en folk. Het Nieuwsblad beschreef de muziek van ‘Letters to Handenberg’ alvast als “oriëntaalse kamerjazz”.

Het evenement is afgelopen.

Datum

11 feb 2023
Verlopen!

Tijd

20:30

Meer Info

info@rosario.be

Locatie

Rosario
Rosario
Rosario, Poreel 10A, 1547 Bever
Website
https://www.rosario.be
Categorie

Organisator

Rosario
Telefoon
+32(0)54586820
Email
info@rosario.be
Website
http://www.rosario.be
QR code

Discussion about this mec-events

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist