Home Events - Klassiek Centraal Concert Triomphe de l’Art: Eugene Onegin

Triomphe de l’Art: Eugene Onegin

De meest bekende opera van Tsjaikovsky, gebaseerd op een roman van Poesjkin, vertelt het liederlijke levensverhaal van de verwende Onegin. Het in Brussel gevestigde ensemble Triomphe de l’Art herwerkt deze opera met hedendaagse referenties.

Intens passioneel drama waarbij Tsjaikovsky de meest hartstochtelijk mooie muziek componeerde. De opera handelt over onverwachte liefde en toont ons dat het levenspad dat we bewandelen voortkomt uit de keuzes die we maken. De aanwezigheid van de dood maakt het dubbel tragisch. Tatiana is een dolverliefde boerenmeid en Onegin is een gesofisticeerde jongeman die door zijn verdorven houding te laat realiseert wat een fout hij maakt. In deze nieuwe klassieke productie toont Triomphe de l’Art jonge mensen van vlees en bloed met hun gevoelens, verlangens, twijfels en ontgoochelingen zoals iedereen dit al ervaren heeft. Het verhaal speelt zich af op het platteland in een negentiende-eeuwse setting. Deze opera is geliefd bij een wereldwijd breed operapubliek.

De vzw Triomphe de l’Art uit Brussel is ontstaan in 2014, dankzij het initiatief van internationale sponsors voor cultuur en amateurs tewerkgesteld in verschillende sectoren van de Belgische hoofdstad. Triomphe de l’Art heeft zich als doel gesteld: het identificeren en het steunen van de meest getalenteerde en veelbelovende jongeren in de kunsten, het onthullen van hun creativiteit en de professionele ontwikkeling en ondersteuning van zowel creatieve groepen, als individuele uitvoerders. Dit doen ze door grootschalige culturele projecten te organiseren op internationaal niveau.

Het evenement is afgelopen.

Datum

20 okt 2022
Verlopen!

Tijd

20:30

Meer Info

Meer Lezen

Locatie

Westrand, Cultuurcentrum Dilbeek
Kamerijklaan 46, 1700 Dilbeek
Website
http://www.westrand.be
Categorie

Organisator

CC Westrand
CC Westrand
Telefoon
02 466 20 30
Email
info@westrand.be
Website
http://www.westrand.be
QR code

Discussion about this mec-events

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist