Home Events - Klassiek Centraal Concert SYMFONIEORKEST VLAANDEREN

SYMFONIEORKEST VLAANDEREN

Das Lied von der Erde o.l.v. Kristiina Poska
“Donker is het leven, donker is de dood.” Geen enkele componist heeft de wereld zo welbespraakt, zo indringend en zo dikwijls vaarwel gezegd als Gustav Mahler. De Duitse vertaling van oud-Chinese poëzie van Hans Bethge, onder de titel Die Chinesische Flöte, bood Mahler de gelegenheid om zes gedichten naar zijn hand te zetten en te toonzetten. Das Lied von der Erde, die hij afwisselend door tenor en alt solo laat zingen, werd zijn meest diepgaande confrontatie met de menselijke sterfelijkheid. Een plots besef van de eigen vergankelijkheid nodigt in deze teksten uit tot een hedonistisch genieten van de schoonheid van de natuur. Het slotdeel, het wonderbaarlijke Der Abschied, is door de dimensies (de uitvoering ervan duurt bijna even lang als de vorige vijf delen samen) en door de intensiteit waarmee de thematiek van het afscheid in klanken gevat wordt, adembenemend.
Componist Filip Rathé smeedt de verschillende delen aan elkaar met nieuwe orkestmuziek. Een subtiele totaalervaring ontstaat.

Symfonieorkest Vlaanderen – SOV
Al meer dan zestig jaar is Symfonieorkest Vlaanderen een vaste waarde in het Vlaamse
culturele landschap. SOV brengt zowel uitvoeringen en creaties van hedendaagse muziek als eigentijdse vertolkingen van het vertrouwde symfonische repertoire vanaf het classicisme. Het orkest vervult een voorbeeldfunctie in het scheppen van kansen voor jonge, talentvolle musici, componisten, solisten en dirigenten, en maakt muziek toegankelijk voor een zo breed en divers mogelijk publiek in Vlaanderen en daarbuiten.
Symfonieorkest Vlaanderen geniet de steun van de Vlaamse Overheid.

Het evenement is afgelopen.

Datum

19 mrt 2023
Verlopen!

Tijd

17:00

Meer Info

Tickets

Locatie

Kursaal Oostende
Kursaal-Westhelling 12, 8400 Oostende
Website
https://kursaaloostende.be
Categorie

Organisator

Kursaal Oostende
Telefoon
+32 59 29 50 50
Email
hallo@kursaaloostende.be
QR code

Discussion about this mec-events

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist