SPARK EN VALER SABADUS

Closer to Paradise

Het Duitse kwintet Spark denkt klassiek anders, nieuw. Vol enthousiasme worden stijlen en klankkleuren uit hun uitgebreid instrumentarium van meer dan 40 verschillende fluiten, viool, altviool, cello, melodica en piano gemixt.
In 2011 won Spark de ECHO Klassik. Valer Sabadus is één van de beste contratenors van het moment. Ook hij won de ECHO Klassik in 2012 en 2015 en mocht in 2020 de Händel Muziekprijs Halle in ontvangt nemen. Deze zes buitengewone musici zetten in hun gemeenschappelijk programma in op grote emoties.

Closer To Paradise is het motto: het verlangen naar een betere wereld, het als in een roes samensmelten tussen de eigen persoon en de natuur, de fijne nuances tussen droom en werkelijkheid en natuurlijk de liefde. Op hun romantische reis door tijdperken en genres kan je klassieke meesterwerken van Vivaldi, Händel, Ravel, Fauré, Weill en Satie herkennen, als moderne kleuren van de Britse minimal-music-master Michael Nyman, de Russisch-Amerikaanse componist Lev “Ljova” Zhurbin of het Nederlandse enfant terrible Chiel Meijering. Arrangementen van volksliederen, klanken van de synth-rock van Depeche Mode of Rammstein en eigen composities van Spark ronden het paradijselijke genoegen af.

Een bijzondere ontdekking en een opmerkelijke muzikale reis in de kamermuziekreeks van CC Maasmechelen.

Het evenement is afgelopen.

Datum

27 okt 2021
Verlopen!

Tijd

20:15

Kosten

€20.00

Meer Info

Meer Lezen

Locatie

Sint-Pieterskerk Leut
Sint-Pietersstraat, 3630 Maasmechelen
Categorie
CC Maasmechelen

Organisator

CC Maasmechelen
Telefoon
089 76 97 97
Email
info@ccmaasmechelen.be
Website
http://www.ccmaasmechelen.be
INSCHRIJVEN
QR code

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist