REQUIEM MOZART

Met de uitvoering van het Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart wil Sinfonia Heist vzw een eerbetoon brengen aan alle overleden dierbaren. In opdracht van een mysterieuze tussenpersoon – de echte opdrachtgever was de graaf Franz von Walsing die deze dodenmis bestelde ter ere van zijn overleden vrouw Anna – werkte Mozart aan deze compositie op zijn laatste ziekbed in november 1791. Het zou zijn laatste, onvoltooide meesterwerk worden : op 5 december 1791 overleed hij. Zijn oud-leerling Franz Xaver Süssmayr voltooide het werk met groot respect voor Mozart’s schetsen. Charlotte Wajnberg (sopraan), Aurore Daubrun (mezzo-sopraan), Laurens-Alexander Wyns (tenor) en Werner Van Mechelen (bas-bariton), de koren Omnia Cantica uit Zaventem en Arenberg uit Leuven, beide onder leiding van Jeffrey Dirix, het Vocaal Ensemble van de Heistse Academie, voorbereid door Lydia Van den Berckt, het Diamond Symphonic en dirigent André Walschaerts staan borg voor een onvergetelijke uitvoering van dit prachtige Requiem. Er zijn nog twee Mozart-pareltjes geprogrammeerd :
  • het Laudate Dominum (“Looft God-Psalm 117”) voor sopraan, strijkers en koor. Eén van zijn meest bekende kerkmuziekstukken. Het geeft ons een schitterende sopraansolo, afgewisseld met prachtig koor- en orkestwerk. Voor velen geldt deze lofzang als het mooiste dat Mozart ooit geschreven heeft.
  • het Ave verum corpus voor koor en strijkers. Hij schreef het om het feest van Sacramentsdag te vieren tijdens het componeren van zijn opera Die Zauberflöte en bij een bezoek aan zijn zwangere vrouw Constanze die hun zesde kind droeg. Zes maanden later overleed hij.

Dit concert gaat door op zondag 11 december 2022 om 15.00 uur in CC Zwaneberg, Cultuurplein 1, 2220 Heist-op-den-Berg. Tickets en info: tel 015/25.07.70 en on line via www.zwaneberg.be Tickets in voorverkoop aan 25 Euro.

Het evenement is afgelopen.

Datum

11 dec 2022
Verlopen!

Tijd

15:00

Kosten

€25.00

Meer Info

Meer Lezen

Locatie

Cultuurcentrum Zwaneberg
Cultuurplein 1, 2220 Heist-op-den-Berg
Categorie

Organisator

Sinfonia Heist vzw
Email
secretariaat@sinfoniaheist.be
Website
https://www.sinfoniaheist.be/
QR code

Discussion about this mec-events

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist