Reportage Listen to the Lamb!

Lang Leve het Lam! In het kader van het Van Eyck-jaar bracht Gent Festival van Vlaanderen een wel heel bijzondere ode aan de Vlaamse grootmeester en zijn wereldberoemde kunstwerk.

Ter afsluiting van Gent Festival van Vlaanderen 2020 veranderde de hele Bijlokesite voor de gelegenheid in een wonderbaarlijke, eigenzinnige polyptiek met als doel: het Lam Gods opnieuw tot leven wekken. Dit slotevenement werd Listen to the Lamb! gedoopt en resulteerde in een nooit eerder geziene Gentse samenwerking. Van Opera Ballet Vlaanderen tot Kunstencentrum Vooruit en van CirQ tot Democrazy: twaalf Gentse cultuurinstellingen lieten een bont gezelschap van musici en kunstenaars de twaalf panelen van Van Eycks het Lam Gods vertalen. Het geheel vormt een fascinerende mix van muziekgenres, kunstinstallaties en performances én werd tevens een absoluut hoogtepunt in de kalender van het Van Eyck-jaar!

Duik mee achter de schermen van deze Gentse artistieke kruisbestuiving en geniet van exclusieve livebeelden van alle twaalf acts doorspekt met interviews met de makers en kleurrijke sfeerbeelden.

In samenwerking met: Bij’ De Vieze Gasten, CirQ, De Centrale, Democrazy, Gent Jazz, Handelsbeurs Concertzaal, KASK & Conservatorium, Kunstencentrum Vooruit, Muziekcentrum De Bijloke Gent, Opera Ballet Vlaanderen, Victoria Deluxe Vzw.

Dit event wordt uitgezonden op Podium 19, een nieuw en gratis cultuurkanaal. Je kan op Podium 19 terecht voor virtuele voorstellingen, optredens en concerten uit de Vlaamse cultuurhuizen. Podium 19 is te zien op kanaal 19 van Proximus Pickx (kanaal 269 vanuit Brussel of Wallonië), kanaal 99 van Telenet TV, kanaal 20 van Orange TV en uitgesteld via VRT NU. Meer info op www.podium19.be.

Datum

12 mrt 2021 - 11 apr 2021
Verlopen!

Tijd

22:00

Kosten

Gratis

Meer Info

Meer Lezen

Locatie

Podium 19
Categorie
Ghent Festival

Organisator

Ghent Festival
Telefoon
09 225 01 01
Email
info@ticketsgent.be
Website
https://www.gentfestival.be/
INSCHRIJVEN
QR code

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist