Home Events - Klassiek Centraal Concert Passie en Troost. H. Goodall, G. Fauré en W. Henderickx

Passie en Troost. H. Goodall, G. Fauré en W. Henderickx

PASSIE EN TROOST

Requiem – Gabriel Fauré / Wim Henderickx

Invictus – Howard Goodall

Passie en troost, emoties in tijden van afscheid, lijden en dood. Met zijn voorjaarsconcert brengt deCHORALE twee werken die op een eigentijdse manier willen stilstaan bij de universaliteit van het levenseinde, over geloof en religie heen, via de taal van muziek, waar het onnoembare betekenis krijgt.

Invictus: A Passion’ is een hedendaags lijdensverhaal van Howard Goodall zonder evangelist of aria’s, maar met een keuze van gedichten van hoofdzakelijk vrouwelijke Engelse dichters. Op een subtiele manier wordt het passieverhaal verteld vanuit hun poëtische taal, met een hoofdrol voor het koor, aangevuld door 2 soli en een select instrumentaal ensemble. Een muzikaal zeer toegankelijk werk in de beste Engelse koortraditie.

Goodall zal ook zelf deze premiere bijwonen.

Het tweede luik wordt gevormd door het alombekende ‘Requiem’ van Gabriël Fauré, maar ditmaal in een herwerking uit 2016 met aanvullende muziek en orkestratie door de betreurde Wim Henderickx.

Wim heeft nog intens meegewerkt aan de voorbereidingen van ‘zijn’ requiem-versie, tot en met een aparte uitgave van zijn toevoegingen, speciaal voor deCHORALE! Het wordt meteen een hommage aan deze te plots overleden componist, die met deze bewerking het omgaan met de dood heeft willen optillen tot een universeler en meditatiever niveau. Alle noten van het origineel van Gabriel Fauré worden gerespecteerd; Wim voegt alleen een intrigerende introductie toe, een adembenemende epiloog, enkele interludes tussenin en vooral een zeer beklijvende lamento in het centrum van deze compositie. Destijds werd er ook een choreografie op gemaakt door Sidi Larbi Cherkaoui, als een opdracht van Opera Ballet Vlaanderen. Voor deze productie doen wij hiervoor een beroep op het dansgezelschap Sidewards.

We verwachten zeer vele vrienden en intimi van Wim en ook u om hem via zijn muziek weer even onder ons te brengen en zijn boodschap te mogen ‘beleven’.

Het evenement is afgelopen.

Datum

02 apr 2023
Verlopen!

Tijd

15:00

Meer Info

Meer Lezen

Locatie

deSingel

Andere Locaties

Categorie

Organisator

deCHORALE
Telefoon
0472 968 774
Email
pr@dechorale.be
QR code

Discussion about this mec-events

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist