Palmos | Ballet

De Griekse topchoreograaf Andonis Foniadakis creëert voor het eerst een voorstelling met het gezelschap van Opera Ballet Vlaanderen. In 2018 stond al zijn Selon désir op het programma, dat in een mum van tijd uitgroeide tot publieksfavoriet. Selon désir wordt ook de sleutel voor Palmos, dat in vele opzichten beschouwd kan worden als een spiegel van dat vroegere werk. In Palmos – Grieks voor polsslag – wordt opnieuw de zoekende, eenzame mens en zijn verlangen naar verbinding gethematiseerd, ditmaal niet vanuit een maatschappelijk en religieus perspectief, maar vanuit het individu.

De indrukwekkende groepsdynamieken, zo kenmerkend voor het oeuvre van Foniadakis, maken in deze nieuwe, avondvullende creatie plaats voor een focus op de individuele kracht van elke danser. Foniadakis’ overwegend horizontale en hedendaagse bewegingstaal ruimt in Palmos baan voor een virtuoze, verticale ballet- techniek. De vorm geeft zo op een directe wijze uitdrukking aan het persoonlijke karakter van elke danser, en is helemaal in tune met het thema van het isolement.

Palmos staat garant voor een overweldigende dansvoorstelling, waarin de thema’s die de wereld op dit moment in de greep houden niet uit de weg gegaan worden. Vooral worden echter ook de individualiteit van elke mens én de dans als uitdrukkingsmiddel bij uitstek gevierd.

Het evenement is afgelopen.

Datum

21 mrt 2021
Verlopen!

Tijd

20:00

Kosten

€10.00

Meer Info

Meer Lezen

Locatie

Online
Online
Categorie
Opera Ballet Vlaanderen

Organisator

Opera Ballet Vlaanderen
Website
https://operaballet.be/nl
INSCHRIJVEN
QR code

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist