Muziekproeverij

Ga mee op muzikale ontdekkingsreis door de wereld van de klassieke muziek in vier online bijeenkomsten. Via een stream vanuit Het Concertgebouw, die u thuis volgt, neemt cursusleider Hans Veldhuizen u mee naar de verhalen achter de muziek.

Muziekproeverij: basiscursus over klassieke muziek

Muziek is een universele taal. Je kunt het als een warme deken over je heen laten komen. Maar het is ook interessant om meer te weten te komen over de werken die je beluistert. Over de achtergrond, over de componist, over de verschillende klanken. Waar komen die muzikale thema’s vandaan? Welke periodes onderscheiden we? Luister je anders als je weet dat een componist stokdoof was, of manisch-depressief? Wat is een sonate? Wat is dodecafonie? In deze online cursus neemt cursusleider Hans Veldhuizen u – vanachter de piano – mee op een muzikale ontdekkingsreis door de wereld van de klassieke muziek. De bijeenkomsten vinden online plaats via Microsoft Teams. Vooraf krijgt u de link naar de bijeenkomst en extra informatie toegestuurd zodat u zich kunt voorbereiden op de online sessies.

Praktische informatie:

4 online bijeenkomsten van 20.00 tot 21.00 uur: dinsdag 23 en 30 maart en 6 en 20 april.
De online sessies worden georganiseerd via Microsoft Teams. In aanloop naar de cursus ontvangt u een instructie en een link waarmee u de bijeenkomst kun bijwonen.

Datum

23 mrt 2021
Verlopen!

Tijd

20:00 - 21:00

Kosten

€15.00

Meer Info

Meer Lezen

Locatie

Online
Online
Categorie
Het Concertgebouw

Organisator

Het Concertgebouw
Email
kassa@concertgebouw.nl
Website
http://www.concertgebouw.nl
INSCHRIJVEN
QR code

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist