Mechelen, nieuwe beiaard Sint-Romboutstoren

Matthias Vanden Gheyn: In de sporen van de Bach van de beiaard

Beschikbaar vanaf vrijdag 7 mei
Online vragenuurtje met Luc Rombouts: donderdag 9 september van 14 tot 15 uur

Matthias Vanden Gheyn is wereldwijd een van de meest uitgevoerde Vlaamse componisten. Zijn beiaardmuziek klinkt uit klokkentorens in Australië, Japan, de Verenigde Staten …  en uiteraard in Vlaanderen.

Dit jaar vieren we het 300ste geboortejaar van deze Leuvenaar die in beiaardkringen bekend staat als de ‘Bach van de beiaard’. Beiaardier Luc Rombouts neemt ons mee naar de plaatsen die nog herinneren aan Vanden Gheyn.

We bewonderen zijn standbeeld op het Leuvense stadhuis, bladeren in het universiteitsarchief in het manuscript van zijn beroemde beiaardpreludia en beklimmen de toren van waaruit hij 40 jaar lang de inwoners van Leuven verblufte met zijn virtuoze beiaardvertolkingen. En uiteraard geniet je ook van de mooie muziek die hij schreef voor beiaard, orgel en klavecimbel.

Deze e-cursus bestaat uit filmpjes waarin beiaardier Luc Rombouts je meeneemt doorheen het Le(u)ven van Matthias Vanden Gheyn. Daarbovenop geniet je van twee exclusieve beiaardrecitals én krijg je de kans om op 9 september al je vragen rechtstreeks te stellen aan kenner Luc Rombouts. Je krijgt ongeveer 24 uur voor de start van het vragenuurtje een deelnamelink via e-mail.

Datum

07 mei 2021
Verlopen!

Kosten

€25.00

Meer Info

Meer Lezen

Locatie

Online
Online
Categorie
INSCHRIJVEN
QR code

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist