Home Events - Klassiek Centraal Concert Lucas Blondeel en Nicolas Callot – Pianoduo’s (aperitiefconcert)

Lucas Blondeel en Nicolas Callot – Pianoduo’s (aperitiefconcert)

Lucas Blondeel en Nicolas Callot spelen pianoduo’s van Mozart, Clementi en Beethoven op twee pianofortes. Het pianoduo combineert al jaren met succes een carrière op zowel moderne als historische instrumenten. Op prachtige replica’s van historische pianofortes brengen de musici een spectaculair programma. Je hoort de stukken op de instrumenten waarvoor ze ooit zijn gecomponeerd.

Beginnen doen ze met de ‘Waldstein’-sonate, die de twintigjarige Beethoven componeerde. Vervolgens hoor je een van de vroegste meesterwerken voor vier handen uit de muziekgeschiedenis: de sonate in F van Mozart. Daarna komen de twee instrumenten samen in werken van multitalenten Clementi en Mozart.

Nicolas Callot is hoofdvakdocent piano en kamermuziek aan de Academy of Music and Performing Arts in Tilburg en aan de kunsthumaniora in Antwerpen. Hij was enkele jaren assistent-docent aan het conservatorium van Amsterdam.

Lucas Blondeel is laureaat van twee belangrijke Duitse beurzen. Sinds 2012 is hij hoofddocent piano en pianoforte aan de Akademie für Tonkunst in Darmstadt. Ook is hij professor piano en pianoforte aan de Universität der Künste Berlin. Hij geeft regelmatig masterclasses in Duitsland, Hongarije en China.

Als kamermuzikanten vormen beide musici samen het pianoduo Callot-Blondeel. Behalve op moderne piano concerteren zij ook op historische instrumenten. Zij brachten een cd uit met pianoduetten van Schubert uit in 2014.

Programma
L. v. Beethoven (1770 – 1827) – Acht variaties in C op een thema van Graaf Waldstein WoO 67
W.A. Mozart (1765 – 1791) – Sonate in F K.497
M. Clementi (1752 – 1832) – Sonate in Bes Op. 1a/5
W.A. Mozart – Adagio en Fuge in c K. 426
W.A. Mozart – Sonate in D K. 448

Het evenement is afgelopen.

Datum

14 mei 2023
Verlopen!

Tijd

11:00 - 12:00

Meer Info

014-21 90 88

Locatie

Fonderies de la Campine
Fonderies de la Campine
Fonderies de la Campine
Website
https://www.schaliken.be
Categorie
QR code

Discussion about this mec-events

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist