Home Events - Klassiek Centraal Film Klassiek met Evil Penguin: Requiem reis

Klassiek met Evil Penguin: Requiem reis

Johannes Brahms is een icoon. Als je Johannes zegt, weet je dat het over Brahms gaat. De opvolger van Beethoven, de nuchtere man die ernst zeer serieus nam, de belangrijkste protagonist van de klassieke traditie, een intieme vriend van de Schumanns.

Brahms’ componeerde zijn Ein deutsches Requiem, Op. 45 tussen 1865 en 1868. Het bestaat in totaal uit zeven delen en is een Brahms’ langste composities. Dit gewijde werk, met sopraan- en baritonsolisten, maakt geen deel uit van het traditionele liturgische Latijnse Requiem, maar is, zoals de titel al suggereert, een Requiem in de Duitse taal. Brahms stelde de tekst persoonlijk samen, puttend uit de Duitse Lutherbijbel, in tegenstelling tot de gestandaardiseerde Latijnse tekst van de rooms-katholieke Requiem Mis.

Wat is er nodig om zo’n kolossaal werk op een podium te brengen? Volg het verhaal van enkele muzikanten en ontdek wat er zich achter de schermen afspeelt.

Je krijgt een blik achter de schermen van de opnames dankzij de korte documentaire. Erna geniet je van het concert van Johannes Brahms: Ein deutsches Requiem, Op. 45.

Na het programma kan je genieten van een drankje en een hapje in de foyer van Lumière Mechelen. Voor deze speciale vertoning betaal je 19,5 euro waarin de deelname aan de receptie is inbegrepen.

Let op: er zijn geen ondertitels.

Het evenement is afgelopen.

QR code

Discussion about this mec-events

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist