Home Events - Klassiek Centraal Concert Klassiek & Architectuur: Ensemble Mendelssohn in Gare Maritime

Klassiek & Architectuur: Ensemble Mendelssohn in Gare Maritime

Klassiek & Architectuur zet vier bijzondere gebouwen of sites met een vernieuwende architecturale waarde in de kijker en zij vormen het decor voor een hedendaags klassiek concert. De aangezochte ensembles hebben de locatie bezocht en hebben een programma samengesteld in functie van de akoestische kwaliteiten, de uitstraling en de geschiedenis van het gebouw.

We starten op 22 oktober 2023 om 16 uur in Brussel met een bezoek aan de Gare Maritime, een immens renovatieproject van het grootste Europese goederenstation van zijn tijd door het architectenbureau Neutelings Riedijk.

Na een toelichting door de architecten over hun project, zal het Ensemble Mendelssohn ons vergasten om drie wereldcreaties voor pianokwintet van de componisten Stéphane Orlando, Adrien Tsilogiannis en Talia Amar.

Het Ensemble Mendelssohn, opgericht in 2002, concentreert zijn activiteiten rond de rijke maar vaak onontgonnen strijkkwintetten en sextettenliteratuur, met of zonder piano, en werkt ook samen met gastmusici. In bijna 20 jaar hebben ze maar liefst 70 kwintetten en sextetten uitgevoerd, evenals enkele septetten.

Een belangrijk onderdeel van de activiteiten van ensemble Mendelssohn is ook de ontwikkeling van het repertoire voor kwintetten en sextetten met gerenommeerde componisten of componisten van de nieuwe generatie, om deze vormen van kamermuziek in de hedendaagse muziek te promoten.

Het evenement is afgelopen.

Datum

22 okt 2023
Verlopen!

Tijd

16:00

Meer Info

Meer Lezen

Locatie

België
Categorie

Organisator

Orfeoproducties
Orfeoproducties
Telefoon
+32/34491687
Email
info@orfeo.be
Website
http://www.orfeo.be
QR code

Discussion about this mec-events

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist