Home Events - Klassiek Centraal Concert Dansvoorstelling Theatervoorstelling Johan Op de Beeck met koor en barokensemble – Zonnekoning ongezien (muziektheater)

Johan Op de Beeck met koor en barokensemble – Zonnekoning ongezien (muziektheater)

Zonnekoning ongezien combineert boeiende verhalen over Lodewijk XIV met barokmuziek en dans. Kenner en journalist Johan Op de Beeck vertelt over de koning van Frankrijk spannende, smakelijke en onsmakelijke anekdotes.

In deze muziektheatervoorstelling spelen een ensemble en koor muziek uit de Franse barok. De uit die tijd gerenommeerde componisten Rameau, Lully, Certon, Delalande, De Koninck, Clérambault, Durango, Händel en Genin komen aan bod in het programma.

Johan Op de Beeck schreef de spannende biografie Glorie en schaduw van Lodewijk XIV over de Zonnekoning. Hij maakte er ook een podcastreeks over, die te beluisteren is op VRT MAX. In 2019 stond Johan Op de Beeck op ons podium met Napoleon ongehoord.

Op zijn vijfde werd Louis XIV koning van Frankrijk en dat zou hij 72 jaar lang blijven. Als uitvinder van het absolutisme – bij de gratie van God – was hij ‘het lichtende middelpunt van de wereld’. Nadat hij als Zon de hoofdrol had gespeeld in Le ballet de la nuit, koos hij de zon als symbool voor zichzelf en als hoop voor het volk. Versailles werd het medium van zijn politieke overheersing, maar ook van zijn persoonlijke uitstraling en die van de Franse cultuur. De Zonnekoning was immers ook de beschermheer en drijvende kracht achter grote kunstenaars als Molière, Lully en Le Brun.

Het evenement is afgelopen.

Datum

28 okt 2023
Verlopen!

Tijd

20:00 - 22:00

Meer Info

014-21 90 88

Locatie

Cc 't Schaliken
Grote Markt 35, Herentals, België
Website
http://www.schaliken.be
QR code

Discussion about this mec-events

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist