Happy 2023

Het wordt niet alleen een uitbundig, maar vooral een tintelend fris nieuw jaar met het Brussels Philharmonic!

Het traditionele nieuwjaarsconcert vol wervelende walsen en polka’s wordt voor een keer niet overgoten met champagne – maar met water… De heerlijke walsen van de Strauss-familie zorgen tussen al dat water voor een feestelijke pauze – met als orgelpunt van de avond dé klassieker die ons meeneemt naar de oevers van de mooie, blauwe Donau!

Georg Friedrich Händel mag de spits afbijten, en trakteert met zijn feestelijke Water Music op een koninklijk boottochtje op de Theems. Zo’n 1.000 km verder stroomt een andere rivier, doorheen Boheemse bossen en valleien: in de Moldau loodst Smetana ons behendig mee stroomafwaarts, van de opborrelende bron, langs jachtpartijen en bruiloften tot de rivier breed en magisch in de verte verdwijnt.

Een extra vleugje magie en wat toverkunsten voeren het tempo verder op, met L’apprenti Sorcier van Paul Dukas, waarin het water een ontembaar element blijkt te zijn. Net zo ontembaar als de wolken van Anna Clyne’s Prince of Clouds, die kennis en inspiratie doorgeven van generatie op generatie.

  • Muziek van Josef en Johann Strauss, Georg Friedrich Händel, Bedřich Smetana, Leopold Mozart, Paul Dukas, Anna Clyne

Het evenement is afgelopen.

Datum

07 jan 2023
Verlopen!

Tijd

20:00

Meer Info

Meer Lezen

Locatie

30CC/Schouwburg
Bondgenotenlaan 21, 3000 Leuven
Categorie

Organisator

30CC
30CC
Website
https://www.30cc.be/nl
QR code

Discussion about this mec-events

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist