Home Events - Klassiek Centraal Concert Franse chansons met SOIT!

Franse chansons met SOIT!

Bert van den Brink (piano en accordeon), Andrea van Beek (zang) en Sanne de Graaf (cello) laten met hun ensemble SOIT! het publiek genieten van een heerlijke avond met Franse chansons.
Het bijzondere aan deze chansons is, dat ze nieuw zijn. Ze werden geschreven door contrabassist, beiaardier en chansonnier Gildas Delaporte (1964-2020). Hij schreef prachtige liederen op teksten van grote Franse dichters als Victor Hugo, Charles Baudelaire, Marceline Desbordes-Valmore en Pierre de Ronsard. Zijn muzikale stijl doet denken aan Brassens, Brel of Trenet en zijn chansons hebben een vanzelfsprekendheid alsof ze altijd al bestaan hebben. Met deze uitbundig vrolijke of melancholiek ontroerende chansons toerde hij langs theaters, kerken en kroegen in Nederland en Frankrijk.
SOIT! koos de meest aansprekende chansons uit het œuvre van Delaporte en een aantal die nog niet eerder zijn uitgevoerd. Bert van den Brink maakte de arrangementen. Het ensemble schreef vertalingen van en vertellingen rondom de gedichten, om ze begrijpelijker te maken voor Nederlandstalige oren.

Het evenement is afgelopen.

Datum

03 dec 2022
Verlopen!

Tijd

20:30

Meer Info

Meer Lezen

Locatie

Rosario
Rosario
Rosario, Poreel 10A, 1547 Bever
Website
https://www.rosario.be
Categorie

Organisator

Rosario
Telefoon
+32(0)54586820
Email
info@rosario.be
Website
http://www.rosario.be
QR code

Discussion about this mec-events

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist