Festival Voetvolk

Onder de noemer Voetvolk bouwen danseres-choreografe Lisbeth Gruwez en muzikant-componist Maarten Van Cauwen­berghe al bijna 15 jaar aan een ijzersterk oeuvre. In al die tijd is kunsten­cen­trum nona een trouwe metgezel geweest. Als partners vonden we dit een ideaal moment voor een – uiteraard online – dansfestival met ‘sidekicks’ waarmee Voetvolk eerder al samenwerkte. Drie wervelende avonden, zes voorstel­lingen, waaronder twee maal het nieuwe alom bewierookte Piano Works Debussy met Lisbeth Gruwez & Claire Cheval­lier. En dat alles voor slechts € 16, de prijs van een ‘reguliere’ nona-voorstel­ling.

24+25 februari – 20:00
Piano Works Debussy Voetvolk / Lisbeth Gruwez & Claire Cheval­lier (livestream)
Piano Works Debussy is een duet tussen danseres Lisbeth Gruwez en pianiste Claire Cheval­lier. Samen zoeken ze de ruimte tussen de noten in de composi­ties van Debussy, rebel en uitdager onder de vormvaste componisten. De persreacties zijn ronduit lovend.

24 februari – 21:00
Together Alone Chen-Wei Lee & Zoltan Vakulya (livestream)
Ontdaan van alle uiterlijke verhul­ling en decora­ties keren Chen-Wei Lee en Zoltan Vakulya terug naar het primitieve in de dans. Door onophou­de­lijk te versmelten, over te dragen, te vernie­tigen en vervol­gens te reconstru­eren, staan ze uitein­de­lijk samen tegenover elkaars respec­tieve eenzaam­heid.

25 februari – 21:00
Goodbye Princess Giada Castioni & Thomas Jillings (livestream)
Deze voorstelling put inspiratie uit de schilderijen van Max Ernst en Egon Schiele, de mythe van de Pleiaden en de paringsdansen van paradijsvogels. Het resultaat is een performance van danseres Giada Castioni met livemuziek van Thomas Jillings (altklarinet, composities, elektronica), zangeres Silke Blanckers en euphoniumspeler Niels Van Heertum. De muziek en dans zijn evenwaardig en versterken elkaar: beide vertellen een duidelijk verhaal, met vrijheid voor improvisatie in de uitvoering.

26 februari – 20:00
This Kind of Bird Flies Backwards Natalia Pieczuro feat. Colin H. van Eeckhout (livestream)
In This Kind of Bird Flies Backwards gebruikt choreografe en danseres Natalia Pieczuro zowel haar eigen ervaringen als verhalen van mensen die niet bang zijn om te leven. “Moments that make you feel alive”, zoals ze zelf zegt. In Colin H. van Eeckhout van postmetal­band Amenra vond Pieczuro haar ideale muzikale partner. Met zijn draailier zorgt hij voor een begelei­ding die door merg en been gaat.

26 februari – 21:00
JEZEBEL Cherish Menzo (livestream)
JEZEBEL is een dansvoor­stel­ling geïnspi­reerd op de Video Vixens: uitdagende vrouwe­lijke modellen die eind jaren negentig verschenen in hiphop­vi­deo­clips op MTV. Cherish Menzo navigeert door het landschap van de hiphop­cul­tuur en zoekt naar manieren om haar imago zelf op te eisen. Kan ze als Jezebel het contro­versiële stereo­type dat wordt geasso­ci­eerd met de zwarte “hiphop­honey”, deconstru­eren?

Datum

24 - 26 feb 2021
Verlopen!

Meer Info

Meer Lezen

Locatie

Online
Online
Categorie
INSCHRIJVEN
QR code

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist