Home Events - Klassiek Centraal Concert Etesiane Orchestra – Tragische Opera Ouvertures / Nieuw, Vereerd of Herontdekt

Etesiane Orchestra – Tragische Opera Ouvertures / Nieuw, Vereerd of Herontdekt

Twee grandioze en tragische Beethoven-ouvertures, een zeldzame uitbundige herontdekte muzikale parel van de 19e-eeuwse Belgische componist Alexander Stadtfeld, en een frisse nieuwe première: een symfonisch werk vol hoop, vuur en energie van vlaamse componist Dimitri Arnauts... + een zoeterig feestverrassingetje aan het einde van het concert…

 

Waar? In de Talk C.E.C. cultuurruimte, Waversesteenweg 143 in Elsene – 1050 Brussel. Een glorieuze herwaardeerde porceleinfabriek met een bloedmooie architectuur voor de veeleisende liefhebbers.

 

Wanneer? Op zaterdag 16 december 2023 om 20.30 uur stipt.

 

Hoe lang? Een 80 minuten-concert – zodat u tijdens de pauze een frisse pint kan drinken in de Talk C.E.C-bar, of daarna verder kan ontspannen in dezelfde sfeervolle bar, of in de talrijke pubs van Elsene en Matonge!

 

Wie? De jeugdige en vurige professionele talenten van het nieuwe Etesiane Orchestra, onder leiding van opkomende waarde Gabriel Hollander

 

Kaartjes? 18 EUR enkele prijs.➡️ Reserveer hier https://feverup.com/m/142137 of via de QR-code link in de postfoto…

 

👋 Maak kennis met Dimitri Arnauts, onze composer in residence voor dit project:

 

“Voor een toondichter die houdt van het componeren van symfonisch repertoire, is het kunnen werken en creëren met een orkest, en met een dirigent van een dergelijke muzikale kwaliteit en menselijke dynamiek, een uitzonderlijke kans tot zelfexpressie en samenwerking.

 

De confrontatie van deze vier orkestrale ouvertures uit verschillende tijdperken is zowel een kwalitatieve uitdaging als een kans om aan te tonen dat energie, melodie en emotie zich op verschillende manieren kunnen manifesteren en weerklinken – elk in hun tijdperk.

 

Ik ben erg verheugd om te mogen bijdragen aan deze grote muzikale traditie en aan dit concert dat de grote Beethoven-traditie, zeldzame vergeten pareltjes uit de afgelopen eeuwen en een nieuwe kleurrijke première zal combineren!”

 

We verwelkomen je graag! Tot dan!

#ComposerInResidence #NewMusicPremiere #OrchestralPiece #ClassicalMusicWorld #MusicInnovation #SymphonicSounds #OrchestraLife #ContemporaryClassical #ComposerLife #MusicalJourney #PremierePerformance #ClassicalArtistry #MusicalInnovation #ClassicalPiece #OrchestraConcert #MusicalCreation #ComposerShowcase #ProMemoria #PreludeToProMemoria

Het evenement is afgelopen.

Datum

16 dec 2023
Verlopen!

Tijd

20:30 - 21:45

Meer Info

Meer Lezen

Locatie

Talk C.E.C
Talk C.E.C
Waversesteenweg 143, 1050 Elsene
Opening Hour
20:00
Website
https://talk-cec.com
Categorie

Organisator

Talk C.E.C
Email
contact@talk-cec.com
Website
https://talk-cec.com
QR code

Discussion about this mec-events

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist