Home Events - Klassiek Centraal Concert Chin-Cheng Lin en Roeland Hendrikx – Wood versus Vood

Chin-Cheng Lin en Roeland Hendrikx – Wood versus Vood

Klarinet en marimba vormen geen alledaagse combinatie. Toch geeft dit duo een verrassende en warme klankkleur, met muziek die ritmisch maar ook erg zangerig kan zijn. Klarinettist Roeland Hendrikx en marimbaspeler Chin-Cheng Lin brengen een programma met origineel werk voor deze bezetting, en enkele arrangementen. Een veelzijdig en afwisselend programma dompelt je onder in Wood versus Wood.

Roeland Hendrikx is een van de toonaangevende klarinettisten in België. Naast solist in het Nationaal Orkest van België is hij een gepassioneerd pleitbezorger van kamermuziek. Daarom heeft hij zijn eigen ensemble opgericht, het Roeland Hendrikx Ensemble.

Taiwanees marimbaspeler Chin-Cheng Lin wordt wereldwijd erkend als een uitzonderlijk begaafd muzikant. Hij wordt geprezen om zijn fantasierijke en verhelderende interpretaties van het marimba-repertoire. Dat weerspiegelt zich in de vele prijzen en lovende kritieken die hij heeft gekregen voor zowel zijn live-uitvoeringen en opnames. Hij ontving een European Soloist Champion Award in 2007, Culture Outstanding Award door het Taipei Representative Office in België en werd uitgenodigd om op te treden voor het Belgische koningshuis.

Sinds 2010 geeft Lin marimba en percussie aan het conservatorium in Antwerpen, het Lemmensinstituut en het MUDA Kunstencentrum.

Het evenement is afgelopen.

Datum

29 jan 2023
Verlopen!

Tijd

11:00 - 12:15

Meer Info

014-21 90 88

Locatie

Fonderies de la Campine
Fonderies de la Campine
Fonderies de la Campine
Website
https://www.schaliken.be
Categorie
QR code

Discussion about this mec-events

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist