Home Events - Klassiek Centraal Concert BENEFIETCONCERT “Het landschap in verandering”

BENEFIETCONCERT “Het landschap in verandering”

Samen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Op donderdag 23 maart om 20.00 uur vindt een bijzonder concert plaats in het bezoekerscentrum Tabloo te Dessel. Vier volledig nieuwe stukken, gecreëerd door Eva Aguilar, Yngwie Janseghers, Davide Paolillo en Alice Hoi Ching Yeung, een groep jonge getalenteerde componisten die deelnamen aan The Times Academy, worden aan de wereld voorgesteld.

In elk van de vier wereldpremières schetsen de componisten een beeld van een veranderend landschap, elk met een andere plaats, tijd en emotionele toestand. De uitvoering ervan is in de deskundige handen van het HERMESensemble.

Na afloop van het concert is er de gelegenheid om de tentoonstelling Landschap in verandering, Jakob Smits te bezoeken. Jakob Smits (1855-1928) was gevoelig voor het landschap dat hij koesterde. Hij biedt ons een unieke kijk op zijn omgeving vanuit een eigen levensbeschouwing. Dat het landschap aan wijziging toe was in deze periode van industrialisatie is onderhuids merkbaar in zijn oeuvre en wordt op de tentoonstelling naar voor gebracht. Smits neemt een unieke plaats in als landschapsschilder. Hij pootte zijn ezel niet in het landschap maar verbeelde zijn Mol-Achterbos in samengestelde composities waar honderden schetsen aan vooraf gingen.

Door de deuren langer open te houden, is er de mogelijkheid om deze prachtige collectie in detail te bekijken en te waarderen.

Het belooft een memorabele avond te worden die de kracht van muziek, creativiteit en een veranderend landschap viert.

De opbrengst van deze avond gaat naar het consortium 12-12, dat humanitaire hulp verleent aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

Ter nagedachtenis van Wim Henderickx, bezieler van SoundMine en Times Academy.

Tickets
Concert + toegang expo Jakob Smits: 10,00 euro
-26 jaar: 8,00 euro

Het evenement is afgelopen.

Datum

23 mrt 2023
Verlopen!

Tijd

20:00 - 22:00

Meer Info

Meer Lezen
Categorie

Organisator

Musica vzw
Musica vzw
Email
info@musica.be
Website
https://www.musica.be
QR code

Discussion about this mec-events

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist