Beethovenconcert

De jonge Beethoven maakte destijds furore omdat hij tijdens zijn concerten naar voor trad als componist én als pianovirtuoos. Reeds tijdens zijn leven kwam daar een einde aan, onder meer als gevolg van zijn gehoorproblemen. Sindsdien gebeurt het nog zelden dat de componist de uitvoerder is van zijn eigen muziek.

Le Concert Olympique wil tijdens deze productie aanknopen met deze ‘oude’ traditie en heeft de Amerikaanse wonderboy Kit Armstrong uitgenodigd in zijn beide hoedanigheden als pianist en componist. Armstrong maakt internationaal furore in de wereld van de klassieke muziek en geldt als een van de belangrijkste jonge musici van deze tijd.

Het kamermuziekwerk van zijn hand wordt omkaderd door de twee orkestwerken waarmee Beethoven op 2 april 1800 zijn groot debuut in Wenen maakte: het Eerste pianoconcerto en de Eerste symfonie.

 

Dit programma staat in januari 2023 geprogrammeerd in drie Belgische concertzalen: twee avondvoorstellingen in Antwerpen (27/01) en Hasselt (28/01), en een namiddagconcert in Leuven (29/01).

https://www.leconcertolympique.eu/

Het evenement is afgelopen.

Datum

27 - 29 jan 2023
Verlopen!

Tijd

20:00 - 18:00

Meer Info

Meer Lezen

Locatie

De Singel
De Singel
Desguinlei 25, 2018 Antwerpen
Website
https://desingel.be/nl
Categorie

Organisator

Le Concert Olympique
Telefoon
0473 98 56 97
Email
info@leconcertolympique.eu
Website
https://www.leconcertolympique.eu/
QR code

Discussion about this mec-events

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist