Back to Bach

De Belgische altvioliste Kaat Schraepen (2000) voelde zich meteen aangesproken toen ze de diepe en warme klank van de altviool hoorde en besloot op 7-jarige leeftijd deze passie te volgen. Doorheen de jaren werd ze geprezen voor haar oprechte interpretaties als een echte verhalenverteller, haar rijk palet aan klankkleuren en haar grote expressiviteit.

Ze behaalde in 2023 haar masterdiploma bij Mikhail Zemtsov aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.

Als prijswinnaar van verschillende nationale en internationale competities verschijnt Kaat Schraepen als één van de meest noemenswaardige altviolisten van haar generatie. Ze wil graag de altviool als solo-instrument op de kaart zetten, daarom volgt ze masterclasses bij vermaarde maestro’s overal in Europa. Haar voorliefde voor het creëren van inventieve programma’s en projecten met een rode draad, maken dat ze open staat voor een breed repertoire, gaande van klassieke tot hedendaagse muziek.

Tijdens deze muzikale reis zal altvioliste Kaat Schraepen je leiden doorheen het enigma van Johannes Sebastian Bach als inspiratie voor de muziek van de 20e-eeuwse Paul Hindemith en Max Reger. Wat verbindt deze werken met Bachs werken die 200 jaar eerder geschreven werden? Wat maakt dat deze componisten zo dicht en tegelijk ook zo ver van elkaar staan? En hoe maakt de verbinding met Bach hun muziek toegankelijker dan eerst gedacht?

De korte intermezzo’s van metaforen die het dagelijks leven weerspiegelen zetten de componisten hun gelijkenissen alsook hun verschillen in de verf. Dit programma neemt het publiek mee doorheen het verhaal en wijst zo uw oren de richting naar een nieuw perspectief.

Cello Suite No.6, BWV1012 – J.S. Bach

Solo Sonata Op.25 No.1 – P. Hindemith

Suite No.1 in G minor for solo viola, Op.131d – M. Reger

Na afloop van het concert is er tijd om na te praten bij een glaasje. (inbegrepen in de prijs)

Het evenement is afgelopen.

Datum

30 sep 2023
Verlopen!

Tijd

15:00 - 16:30

Locatie

Abdij van Averbode

Andere Locaties

Abtskwartier
Categorie
QR code

Discussion about this mec-events

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist