Another Sacre

Een jaar na de start van hun eigen artistiek parcours buiten de opleiding, krijgen de alumni Bachelor Dans 2021 van het Koninklijk Conservatorium de kans om hun afstudeerstuk Another Sacre opnieuw samen te op te voeren.

In Another Sacre bewegen de dansers zich op geheel eigen wijze door Stravinsky’s beroemde compositie Le Sacre du Printemps. Alain Platel en Bérengère Bodin nodigden hen uit om te duiken in guilty pleasures uit hun persoonlijke dansgeschiedenis zoals house, crump, tango, ballet, folklore… en die los te laten op de muziek. Ze dansen samen, met maar met één doel: samen vibreren.

Le Sacre heeft al zoveel versies gehad en juist daarom is het des te interessanter om je af te vragen of een hedendaagse lezing van Le Sacre du Printemps niet deze zou kunnen zijn. Een versie waarin deze nieuwe generatie dansers alles kan verwerken wat hun liefde voor de dans heeft gevoed, ook dat wat ze dachten te moeten afleren.

Gecreëerd met en uitgevoerd door alumni Bachelor dans 2021: Isaac Butler, Raphael Damasceno Ferreira de Moura, Agnese Forlani, Martha Gardner, Fyllenia Grigoriou, Marah Haj, Arnau Moreno i Grau, Oscar López Pascual, Valeria Secchi, Hanne Van Driessche, Meron Verbelen, Flora Virag.

Concept & coaching: Alain Platel, Bérengère Bodin

Lichtontwerp en techniek: Sylvia Cuyken

Muziek: Le Sacre du Printemps – Igor Stravinsky (by MusicAeterna-Teodor Currentzis)

Het evenement is afgelopen.

Datum

03 nov 2022
Verlopen!

Tijd

20:00 - 21:00

Meer Info

Tickets

Locatie

De Singel
De Singel
Desguinlei 25, 2018 Antwerpen
Website
https://desingel.be/nl
Categorie

Organisator

Koninklijk Conservatorium Antwerpen
Telefoon
03 244 18 10
Email
communicatie.conservatorium@ap.be
Website
Koninklijk Conservatorium Antwerpen
QR code

Discussion about this mec-events

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist