Home Events - Klassiek Centraal Concert ANN CNOP – J.S. Bach Sonates en Partita’s voor vioolsolo

ANN CNOP – J.S. Bach Sonates en Partita’s voor vioolsolo

De Belgische Ann Cnop is al vanaf jonge leeftijd gepassioneerd door muziek. De afgelopen jaren is zij een veel gevraagde soliste en kamermusicus op internationale podia van Mexico tot Japan. Met La Petite Bande speelde ze onder meer Bachs vioolconcerti en Mozarts Symphonie Concertante. Met Il Fondamento soleerde ze in het vioolconcerto van Mendelssohn. Ann is concertmeester van het Duitse orkest Concerto Foscari en is vaak te zien in duo met pianist Luc Devos en met haar strijkkwartet Quatuor a4.

Dit seizoen staat Ann Cnop voor het eerst solo op het podium in de Sint-Pieterskerk en brengt ze naar aanleiding van haar cd-opname met de volledige sonates en partita’s van J.S. Bach voor vioolsolo een programma met datzelfde repertoire.

De solomuziek die Johann Sebastian Bach voor de instrumenten schreef, die hijzelf bespeelde – viool, orgel en klavecimbel -, is zo mogelijk nog complexer dan de solowerken die hij maakte voor cello, traverso en luit. De sonates en drie partita’s BWV 1001-1006 van Bach zijn niet alleen de mooiste werken voor vioolsolo, gezamenlijk behoren ze tevens tot de absolute top van de klassieke westerse muziek.

Het evenement is afgelopen.

Datum

04 okt 2022
Verlopen!

Tijd

20:15

Kosten

€16.00

Meer Info

Meer Lezen

Locatie

Sint-Pieterskerk Leut
Sint-Pietersstraat, 3630 Maasmechelen
Categorie

Organisator

CC Maasmechelen
CC Maasmechelen
Telefoon
089 76 97 97
Email
info@ccmaasmechelen.be
Website
http://www.ccmaasmechelen.be
QR code

Discussion about this mec-events

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist