Eros & Subtilitas

Onder het label Alia Vox Diversa nodigt Jordi Savall een selecte groep artiesten uit om samen met hem releases uit te brengen. Het in 2006 opgerichte vocale en instrumentale ensemble Tasto Solo heeft voor zijn vorige albums unaniem lof en talrijke prijzen gekregen van Diapason, Pizzicato, Scherzo, France Musique, enz.

Nu nemen de muzikanten de luisteraar mee naar het Europa van de 16e eeuw. Italië was het epicentrum van een nieuwe dansstijl. De opname draait voornamelijk om de componist Vincenzo Ruffo en zijn tijdgenoten. De instrumenten zijn typisch voor die periode: klein klavecimbel zonder demping in het hoge register, eenvoudige harp, viola da gamba en luit.

download

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Laatste berichten