Erland Cooper: Folded Landscapes

Erland Cooper is een Schotse componist, producer en multi-instrumentalist uit Stromness, Orkney. Als soloartiest heeft hij drie veelgeprezen studioalbums uitgebracht, plus nog eens vier samenwerkingsalbums en verschillende EP’s, waaronder een trilogie geïnspireerd door zijn ouderlijk huis, maar ook door thema’s als natuur, mensen, plaatsen en tijd. Zijn werk combineert veldopnames met traditionele orkestratie en hedendaagse elektronische elementen. Via muziek, woorden en cinematografie verkent hij landschap, herinnering en identiteit. Hij ontwikkelt deze thema’s door samenwerkingen met kunstenaars, schrijvers en dichters.

Zo ook op zijn nieuwste werk Folded Landscapes, dat vrijdag uitkomt via Mercury KX. Met een helder concept en een bijzondere dramaturgie vestigt Cooper de aandacht op de vragen en moeilijkheden rond klimaatverandering en stijgende temperaturen.

Het album ontdooit figuurlijk en letterlijk in zeven delen en bevat bijdragen van de Britse dichter Simon Armitage naast andere speciale gasten zoals activiste Greta Thunberg, beeldend kunstenaar Norman Ackroyd en de meermaals bekroonde auteur en natuurbeschermer Dara McNaulty, die een schare bekende stemmen aanvoert. Cooper heeft ook samengewerkt met violist Daniel Pioro, sopraan Josephine Stevenson, gitarist Leo Abraham en het Scottish Ensemble.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist