Erfgoedproject BOO nieuwe website

De Bladmuziekcollectie van de Openbare Omroep (BOO) laat de trompetten schallen! Met trots kondigen ze hun nieuwe website aan. Op https://www.boo-online.org kan u nu makkelijker de collectie raadplegen en alles over de ‘Beaux de BOO’ ontdekken. 

In 2019 begon het project De Bladmuziekcollectie van de Openbare Omroep: van de vergeetput naar het world wide web aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel (KCB). Dit driejarige project beschrijven ze zelf als “een ultieme reddingsoperatie voor deze unieke collectie”. Tijdens deze periode lag de focus op betere bewaaromstandigheden van de partituren, digitaliseren van de manuscripten en het aanleggen van een online te raadplegen catalogus. Het resultaat is nu te bewonderen op hun nieuwe website.

Van hoorspelen en jazz tot tv tunes en klassieke muziek. De buitengewone BOO-collectie bevat pareltjes van partituren van allerlei genres. Tot hun laatste herontdekkingen behoren de partituur van De eeuw der harmonie, een luisterspel van Vic Legley (1915-1994) en het manuscript Luna, een operette van Marcel Poot (1901-1988). De highlights van de Belgische muziekgeschiedenis worden verzamelend in de collectie ‘Beaux de BOO‘.

Een nieuwe website is niet de enigste vernieuwen. BOO publiceerde ook de eerste online partituren op hun platform. U kan deze partituren zowel digitaal raadplegen als ook downloaden en opslaan voor later te doorbladen. Daarnaast is ook een nieuwsrubriek geïntroduceerd om zo up-to-date te blijven met de collectie.

Wil u graag zelf een kijkje nemen en de cataloog raadplegen, klik hier.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: