Ensemble The Party

Ensemble The Party

The Party: een veelzeggende naam die met een knipoog verwijst naar "daar en vroeger" maar ook naar "hier en nu".

The Party: een veelzeggende naam die met een knipoog verwijst naar "daar en vroeger" maar ook naar "hier en nu".

In de jaren 60 van de negentiende eeuw trekt een groep musici rond het muzikale koppel Lemmens-Sherrington door de Engelse provincies. Het ensemble, dat zich The Party noemt, treedt zowat elke avond op – gedurende zes weken in de lente en de herfst. Soms geven ze zelfs twee concerten op één dag, met wisselende programma’s …

Het uitgelezen muzikale gezelschap maakt furore met zijn liederen en duetten en herbergt klinkende namen als Helen Lemmens-Sherrington, de beroemde bekende Engelse concert- en operasopraan, haar Belgische echtgenoot, de harmoniumspeler-componist Jacques-Nicolas Lemmens, violist Henry Vieuxtemps , en contrabassist Giovanni Bottesini.

Vandaag brengen Hendrickje van Kerckhove, Bart Rodyns, Tijmen Wehlburg en Lode Leire The Party weer tot leven.

Bovendien werken ze bij hun eerste programma samen met de bekende acteur Stefan Perceval.

Met “UK tour 1860” vertolkt “The Party” een muzikaal programma zoals dat toen geklonken moet hebben: eigenwijs, passioneel, expressief maar bovenal meeslepend…

Acteur Stefan Perceval brengt tijdens het concert op geheel eigen wijze verslag uit over deze 19de-eeuwse Engelse reis. Het ene moment als Lemmens zelf, het andere moment als kritische (hedendaagse) toeschouwer maar steeds historisch onderbouwd door de talloze brieven/verhalen die nagelaten werden.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist