Emmanuel Trenque is de nieuwe koordirigent van de Munt

De Munt is verheugd om vanaf seizoen 2023-24 weer een vaste koordirigent te hebben. Emmanuel Trenque is momenteel werkzaam bij de Opéra de Marseille als dirigent, waar hij verantwoordelijk is voor de vocale metamorfose die het koor sinds zijn komst heeft ondergaan. Daarvoor was hij elf seizoenen lang koorleider bij de Opéra de Tours. Daarnaast is Emmanuel Trenque ook vaak gastdirigent geweest bij het Théâtre des Champs-Elysées en het muziekfestival Les Chorégies d’Orange.

Voor het koor van de Munt is hij geen onbekende: het afgelopen seizoen werkten ze samen voor Les Huguenots (lees het artikel op MMM Online). Hij zal het Koor voor het eerst terugzien bij de instudering van Cassandra, de eerste opera van Bernard Foccroulle, die het seizoen 2023-2024 zal openen.

Emmanuel Trenque: “Ik ben erg blij, vereerd en enthousiast om de teams van de Munt te vervoegen. Ik had het grote genoegen om vier maanden muziek te delen met het Koor van de Munt voor Les Huguenots aan het einde van het seizoen 2021-22. Ik werd onmiddellijk getroffen door de natuurlijke soepelheid van onze muzikale uitwisselingen, door de elektriserende energie die van de artiesten van het koor van de Munt uitgaat op het podium, maar ook tijdens de repetities en door de hechte band die we nu al hebben.

Emmanuel Trenque: “Het is met grote vreugde dat ik me aansluit bij de teams van de Munt om onze muzikale reis voort te zetten, om het Koor van de Munt steeds meer te laten schitteren in uitmuntendheid met deze kans om ons muzikaal engagement samen te verdiepen. Ik wil Peter de Caluwe en al zijn teams bedanken voor de geweldige ontvangst die zij al hebben gegeven.”

Algemeen en Artistiek Directeur Peter de Caluwe is opgetogen met de komst van de nieuwe koordirigent: “Ik ben, samen met Muziekdirecteur Alain Altinoglu, verheugd met de aanstelling van Emmanuel Trenque als nieuwe koordirigent. Met Emmanuel zijn we verzekerd van een specialist in het brede repertoire dat de Munt in de komende seizoenen zal presenteren. Hij is bovendien een geëngageerd en gepassioneerd artiest wiens bijdrage de artistieke kwaliteit van onze organisatie zeker ten goede zal komen. Ik kijk bijzonder uit naar deze samenwerking.”

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist