Emánuel Moór: Music for Viola

Het werk van Emánuel Moór (1863-1931) zou gevierd moeten worden als een van de belangrijkste verwezenlijkingen van de Romantische muziek, maar vanwege Moórs rondreizende leven – hij werd geboren in Hongarije, studeerde in Wenen (met Bruckner), trad op in de VS en in heel Europa, werd Brits staatsburger en vestigde zich en stierf in Zwitserland – heeft geen enkel land hem opgeëist en gepromoot in de mate die hij verdient. Moór’s muzikale taal biedt een diep bevredigende mix van contrapuntisch meesterschap en vurige lyriek, zoals de werken op dit album – geschreven voor of met de altviool – aantonen. Mettertijd zal hij erkend worden als een van de meesters van zijn tijd.

toccata_classics-logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Laatste berichten