Elinor Frey: Early Italian cello concertos

Door vier Italiaanse celloconcerten samen te brengen  onderzoekt Elinor Frey de unieke en boeiende geluidwereld van de violoncellofamilie bij Vivaldi, Leo, Sammartini, en Tartin. “Galante” melodieën, rijke harmonieën en expressief contrapunt dat met barok geassocieerd wordt, vullen de cd.

Deze opname, een samenwerking met het ensemble Rosa Barocca, draagt bij aan het huidige onderzoek op de barok cello door artiesten en musicologen. Dit album is toegewijd aan concerto’s die een belangstelling in de kleinere violoncello van het late barok tijdperk hebben aangewakkerd.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: