Eerste ronde Liszt Utrecht online

Goed nieuws: ondanks de lockdown kan de Eerste Ronde van het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours deze week plaatsvinden in TivoliVredenburg. Veertig pianisten staan te trappelen om weer op het podium te staan. Helaas moeten zij spelen zonder publiek in de zaal, maar via een gratis livestream op www.liszt.nl kunt u alle pianisten alsnog volgen.

Na een online voorronde werden veertig pianisten uit 22 landen geselecteerd om mee te doen aan de Eerste Ronde in Utrecht, van donderdag 6 t/m zondag 9 januari 2022.

De jonge talenten (20 – 31 jaar) krijgen allemaal veertig minuten speeltijd met vrije keuze in Liszt-repertoire om de jury te overtuigen. De selectiejury bestaat uit pianisten Mariam Batsashvili, Andrea Bonatta, Leslie Howard, Christiaan Kuyvenhoven en Igor Roma. Aan hen de taak om tien talenten te selecteren die we terug gaan zien in TivoliVredenburg bij de volgende ronden in september 2022.

Bekijk het speelschema en volg de livestream.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: