‘Een zoen van toen’ door Stokman & Vos

Uw recensent liet zich verleiden tot een matinee voorstelling in het CC Westrand Dilbeek voor senioren. Het weer nodigde niet bepaald uit tot een wandeling, tenzij je houdt van plenzende regenbuien.

De senioren zijn nog niet zo happig om naar een theatervoorstelling/concert te stappen. Nochtans zijn ze allemaal twee, zoniet triple gevaccineerd. Plus, de theaters volgen strikte maatregelen om alles in de meest veilige omstandigheden te laten verlopen. Eens te meer: les absents ont tort! Kom uit jullie kot dames en heren. Het klassiek geschoold duo Stokman & Vos stelt alles in het werk om het publiek een heerlijk vocaal uurtje te bezorgen met pareltjes uit ons muzikaal erfgoed, golden oldies.

‘Een zoen van toen’ is een sprankelend liedjesprogramma in elkaar geweven door twee sopranen die internationaal hoge ogen gooien, maar ook graag op het thuisfront werken. Met dit programma mikken ze op een publiek van Radio 2 luisteraars tot fans van Klara. Alles wat daartussen zit wordt empathisch verwerkt. Flexibel navigerend tussen een uiteenlopend repertoire dat ze aan elkaar breien met tussenteksten die echter soms wat geforceerd aandoen. Zing een liedje meer dames; daarin munten jullie uit – en schrap wat tussentekst.

Het openingsduet, uit het klassieke repertoire, waarin hun stemmen rond elkaar wentelen  pakt je meteen bij de keel. Dan volgen bewerkingen van liedjes van onder meer Louis Neefs, Ann Christy, Will Tura, Liesbeth List, Dorus… De soms schrale melodieën krijgen bij deze twee sopranen een vocale upgrade. Tussendoor dwarrelen mooie aria’s uit het Italiaanse en Duitse klassieke repertoire, onder meer ‘O mio bambino caro’ uit de opera Gianni Schiccho van G. Puccini, het mooie wiegelied van J. Brahms ‘Guten Abend, gut’ Nacht’ en als point finale nog een smachtend liefdeslied uit het Franse klassieke repertoire. Twee stemmen die mooi blenden. Allebei krijgen ze de kans om te soleren terwijl de ander zich ten dienste stelt als tweede stem of backing vocal, waarmee ze de vele facetten van hun kunde gul tentoonspreiden. Dit resulteert in een  gevoel van samenhorigheid ook dankzij de sublieme accordeonbegeleider Stijn Bettens. ‘Een zoen van toen’ is een fijne luistervaring. Een kus van vandaag, gekruid met heimwee naar vroeger.

Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: