Dvorak: Strijkkwartet Nr.12 “Amerikanisches”

Gefascineerd door de folklore van zijn geboorteland Bohemen en begaafd met een onuitputtelijke melodische vindingrijkheid, maakte Antonín Dvořák verschillende creatieve perioden door waarin hij zich geleidelijk losmaakte van het klassieke model; de laatste van deze perioden werd sterk beïnvloed door de jaren die hij in de Verenigde Staten doorbracht. Zijn vriendelijkheid en optimisme onderscheiden hem van de andere grote Romantici, die een donkerder en meer gekweld karakter hebben, en dragen bij tot de unieke charme en toegankelijkheid van zijn muziek die hem zoveel populariteit heeft bezorgd.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist