Dvořák: Legends Op. 59

Linn is verheugd om een nieuwe samenwerking aan te gaan met een van de meest gerenommeerde orkesten in Duitsland, het WDR Sinfonieorchester uit Keulen, met de snel rijzende ster van de dirigentenwereld, Cristian Măcelaru, aan het roer. Op dit eerste album staan Dvořák’s Legenden Op. 59 en de Tsjechische Suite in D groot, Op. 39 op het programma. Aanvankelijk geschreven voor piano vierhandig – een zeer winstgevende markt in die dagen – werden de nogal contemplatieve Legenden korte tijd later door Dvořák georkestreerd voor relatief kleine bezettingen. Hoewel de tien Legenden geen specifiek verhaal vertellen, hebben ze toch iets van een episch karakter, alsof ze versmolten zijn in één doorlopend verhaal. De op dansen gebaseerde Tsjechische Suite is het toonbeeld van Dvořáks ongeëvenaarde, met folk doordrenkte manier van schrijven. Het vierdelige werk eindigt met een prachtige Furiant, waarmee het album wordt afgesloten.

outhere-20211119231631-logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist