Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

© Hugo Segers

Duurzaamheidspolitiek van de Munt verkozen als Best Future Project op Oper! Awards

De Oper! Awards – een van Duitslands internationale operaprijzen – werden gisteravond uitgereikt in de Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. De Munt wist met haar innovatieve duurzaamheidspolitiek de award voor Best Future Project binnen te halen. Wederom een mooie blijk van erkenning voor de vele verschillende manieren waarop we elk facet van onze instelling steeds duurzamer trachten te maken.

De jury van de Oper! Awards verwoordde het zo: “De Munt houdt zich al 23 jaar consequent bezig met de impact van zijn activiteiten op het milieu. Vermindering van de CO₂-uitstoot, duurzaamheid en milieubewustzijn bij alle medewerkers zijn de verklaarde doelstellingen. Sinds 2022 maakt het Green Opera project zelfs deel uit van de MVO-strategie (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) van het huis. Afvalscheiding, merkbaar minder energie- en waterverbruik, bijenkorven op het dak, zelfgemaakte schoonmaakmiddelen en het recyclen van decorontwerpen, naast fietsenrekken en een geoptimaliseerde interne logistiek – dit zijn slechts enkele van de veranderingen die ook via Collectif 17h25 worden gepromoot. Voorbeeldig!”

Peter de Caluwe, algemeen en artistiek directeur van de Munt: Wij zijn oprecht trots op deze erkenning van onze strategie voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) als Best Future Project. Deze strategie stelt ons in staat om, op lange termijn, de drie dimensies van duurzame ontwikkeling (ecologisch, sociaal en economisch) in de visie en missie van onze culturele instelling te incorporeren. Deze participatief opgezette en door het hele personeel gedragen discussie vormt immers een essentieel agendapunt voor de volledige culturele sector. We zijn blij deze met onze collega-instellingen te kunnen delen als een model voor toekomstige ontwikkeling.”

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende