Duo Solo | Astrig Siranossian

Dit album is het verhaal van een dialoog tussen twee stemmen: de zangstem en de stem van de cello, die altijd is beschouwd als het instrument dat het dichtst bij de menselijke stem staat. Het is ook het verhaal van twee werelden en de ontmoeting van twee culturen, Oost en West. Het Oosten dat we hier tegenkomen is Armenië, zijn duizend jaar oude cultuur, zijn muziek en zijn liederen, die resoneren met de composities van Bach, Kodály en Ligeti. Voor de celliste Astrig Siranossian zijn vocale melodie en de klank van de cello twee stemmen die zij altijd combineert in haar concerten, waarbij zij een dans uit een cellosuite van Bach koppelt aan een Armeens lied dat zij met grote gevoeligheid uitvoert. Oost en West, Armenië en Europa: het zijn haar wortels en haar emoties die de jonge celliste hier met ons deelt. Deze opname is gemaakt op twee verschillende cello’s, volgens het repertoire: een instrument van Francesco Ruggieri uit 1676 en de beroemde Giovanni Gagliano uit 1756 die bekend staat als de ‘Sir John Barbirolli’.

alpha-classics-20211119155650-logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: