Drie maal Pure Polyfonie in Mechelen

Na de succesvolle Bach Concerten in het najaar van 2016 zet Bumblebee Concerts een nieuwe stap en organiseert opnieuw drie bijzondere concerten. In oktober zal de prachtige Sint Pieter & Paulkerk de locatie zijn waar top-ensembles Utopia,  Psallentes en Currende Polyfonie zullen vertolken van ondermeer Christòbal De Morales, Orlandus Lassus, Claudio Monteverdi én van Mechelaar Philippus De Monte.

Drie hemelse concerten die meteen ook de interesse van KLARA wegdroegen. In het bijzonder het concert met de (te) weinig uitgevoerde Madrigalen van De Monte, op zondag 29 oktober door Currende olv. Erik Van Nevel. Dit concert wordt door KLARA gecapteerd voor uitzending op latere een datum.

En er is meer

Voorafgaand aan elk concert wordt een conversatie-moment georganiseerd met vertegenwoordigers van elk van de concerterende ensembles.

U krijgt dan de unieke gelegenheid om persoonlijk kennis te maken met gedreven muzikanten, hun passie voor muziek en voor polyfonie in het bijzonder.

En er is nog meer

Bumblebee Concerts hangt niet aan een of andere subsidie-infuus wat betekent dat persoonlijke investeringen, ticketverkoop, financiële steun en sponsoring de kosten moeten dekken.

Via een crowdfunding kunt u de concert-initiatieven van Bumblebee Concerts steunen. Elke donatie levert een mooie beloning op zoals gratis cd’s van de ensembles, gratis tickets voor de concerten, gratis tickets voor de conversaties en meer.

Het adres voor de crowdfunding is www.crofun.be > ‘steun het project’.

Op de website treft u meer tekst en uitleg aan over de concerten, praktische informatie én voorproefjes / luisterfragmenten  van de drie ensembles.


  • WAT: Bumblebee Concerts
  • WIE: Utopia, Psallentes, Currende
  • WAAR: Mechelen, Sint Pieter- en Sint Paul
  • WANNEER: zondagen  Psallentes, 1 oktober – Utopia, 15 oktober – Currende, 29 oktober
  • Foto: ©Bumblebee
Flyer aan te vragen via post of e-mail bumblebeeconcerts@telenet.be

Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: