Dreaming and Walking

Samuel Pepys (1633-1703) mijmerde over het verschil tussen dromen en waken in zijn persoonlijke dagboek, dat het Engelse lid van het Lagerhuis, staatssecretaris voor de Koninklijke Marine en gepassioneerd amateurmusicus bijhield gedurende de jaren 1660-1669. Hij speelde onder andere luit en noteerde op donderdag 16 april 1668 dat hij was begonnen met het leren van de blokfluit, waarvan het geluid hem het meest aantrok “van alle klanken in de wereld”. Muzikale schatten tussen dromerige contemplatie en joie de vivre uit de multinationale smeltkroes van barok Londen.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist