Donizetti: Signor Gaetano

Stertenor Javier Camarena maakt zijn Pentatone-debuut met Signor Gaetano samen met Gli Originali onder leiding van de Italiaanse operaspecialist Riccardo Frizza, met een zorgvuldig samengestelde verkenning van Donizetti’s grootste tenoraria’s. Naast beroemde fragmenten uit L’elisir d’amore, Don Pasquale en Roberto Devereux richt dit project zich op verborgen juweeltjes uit zelden opgenomen werken als Betly, Maria de Rudenz en Il giovedì grasso. Camarena en Frizza’s uitzonderlijke gevoel voor stijl wordt versterkt door het spel van de historische instrumenten van Gli Originali. De opname vond plaats in het Teatro Donizetti in Bergamo, de geboortestad van de componist, als onderdeel van het jaarlijkse Donizetti Festival, waarvan Frizza de muzikale leider is.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: