Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

“Ik denk dat het uiterst inspirerend en verrijkend is om een nieuwe golf van vrouwelijke componisten van instrumentale muziek te hebben die uitblinken binnen het klassieke genre. En het is nog opbeurender om te zien hoe jonge vrouwelijke componisten de ruimte van de instrumentale muziek steeds meer overnemen. Kijk bijvoorbeeld naar Hildur Guðnadóttir, de eerste vrouw die de Oscar voor beste filmscore heeft gewonnen. Dat betekent veel voor vrouwelijke componisten! Voor mij persoonlijk gebeurde het onbewust, ik besefte gewoon hoe inspirerend en bemoedigend het is om nieuwe deuren te zien openen.”

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Wanneer de in Brazilië geboren muzikante en componiste Dom La Nena (echte naam Dominique Pinto) haar muzikale verhalen begint te vertellen, verzonken in perfecte harmonie met haar trouwe metgezel, de cello genaamd “Leon”, is het onmogelijk om genoeg te krijgen van alle nuances die hier aan het licht komen. Het ritme en de beat van Zuid-Amerikaanse muziek, gekoppeld aan een oneindige hoeveelheid gevoel, warmte en een toewijding aan het instrument die verdere muzikale toevoegingen overbodig maakt. Het geluid van de snaren vormt een geheel eigen stem, die het zonder woorden redt en toch spookachtig vertelt over de gedachten van de muzikant. Dom La Nena vernoemde haar album naar haar cello: “Leon” is een eerbetoon en diep tedere liefdesverklaring aan een onvervangbare metgezel en brengt een staat van zelfvergetelheid, concentratie en pure aanwezigheid in het moment over.


Preview en koop link*

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.