Dit wordt Festival Kortrijk 2022: “Normal Gets You Nowhere”

Festival Kortrijk is klaar voor haar dertiende editie in 2022. Met de titel Normal Gets You Nowhere nodigt het Wilde Westen haar concertgangers uit om terug te keren naar de concertzalen. Live is het sleutelwoord van deze editie. “Geen digitale stream die het kan vervangen,” zegt de organisatie. Wat kunnen we tijdens deze zinderende live editie verwachten?

Cellist Benjamin Glorieux keert terug. Na een korte editie in 2021, is de Belgische musicus terug als gastcurator voor editie 2022. Zijn levensmotto “Normal Gets You Nowhere” loopt als een rode draad doorheen het programma en is daarmee ook de titel van dit jaar. Il Gardellino & Raymond van het Groenewoud openen samen met Benjamin Glorieux Festival Kortrijk op 9 maart. Op vrijdag 11 maart staat de cellist opnieuw op de planken maar dan samen met studenten van Conservatorium Kortrijk en op 13 maart sluit hij het festival af met blueslegende Roland Van Campenhout.

Andere muzikanten die op de affiche staan, zijn onder andere Matthieu Idmtal samen met jong talent Marley Erickson, sopraan Elisa Soster samen met de solisten van het HERMESensemble die werk van Wim Henderickx brengen, een kinderconcert met Nadar Ensemble, en violiste Sylvia Huang begeleid door het Brussels Philharmonic.

Voorafgaand aan het festival vindt ook de lezing “(De)kolonisatie van inheemse muziek in Colombia” plaats. Op 22 februari verzorgen Oostenrijkse musicologe Karin Harrasser en muzikant Tom Pauwels deze lezing die dient als inleiding op het concert ‘Eupepsia / Dyspepsia’ van Ictus van 11 maart.

Informatie

WAT: Festival Kortrijk georganiseerd door Wilde Westen

WANNEER: 9-13 maart 2022

Voor meer info over de programmatie van Festival Kortrijk: klik hier

In het kader van Festival Kortrijk vinden ook twee mini-festivals plaats: Night Air op 5 maart en Fireplace op 13 maart

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: