Dit was MUSICA DIVINA 2022

Met 2500 bezoekers in negen steden en gemeenten plaatste Musica Divina ook dit jaar het sacrale erfgoed van de Kempen in de kijker. Hemelse en helende muziek, daar zet Musica Divina op in, nu en voor de komende jaren. Het eerste en volledig volzette denk- en voelmoment, op 18 september georganiseerd ism Huis Perrekes in Oosterlo, toonde aan hoe er meer dan ooit nood is aan reflectie en verbinding.

Een blij hart … bevordert de genezing. Het motto van Musica Divina was in 2022 ontleend aan Spreuken 17, 22. Een festivalthema dat weerspiegeld werd via hemelse en helende muziek in het inspirerend religieus erfgoed van de Kempen. Met een programma dat oost, west, noord en zuid met elkaar verbond. In ware blijdschap waren er immers geen grenzen.

Tijdens Musica Divina 2022 klonken pelgrimsliederen, lofzangen aan alle moeders, motetten van André Campra en langzame stiltes. Alsook engelenzang, muziek voor theremin, Noord-Indiase dhrupadzang en keelzang uit de steppes van Centraal-Azië. Een bont boeket dat het hart verblijdde.

In editie 2022 werden ook twee partners in de bloemetjes gezet: Cultuurhuis de Warande in Turnhout mocht vijftig kaarsjes uitblazen en het IOK, Intercommunale van de Ontwikkeling van de Kempen en jarenlange structurele partner van Musica Divina, vierde het zestigjarig bestaan.

safe the date

LUNALIA 2023
22.04 – 7.05  in Mechelen. Het programma wordt in januari 2023 bekend gemaakt.

MUSICA DIVINA 2023:
21.09 – 8.10 in de Kempen, met als festivalmotto Zorgen voor elkaar.

Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: