Dirk Brossé met filmmuziek Onze Natuur genomineerd voor prestigieuze internationale IFMCA Award

Afgelopen donderdag werden in Amerika de nominaties bekendgemaakt voor de gerenommeerde International Film Music Critics Awards (IFMCA). Dirk Brossé is genomineerd in de categorie ‘Best Original Score for a Documentary’.

De jaarlijkse International Film Music Critics Awards (http://filmmusiccritics.org), die dit jaar aan hun 19de editie toe zijn, zijn de enige prijzen die door filmmuziekjournalisten uitgereikt worden aan componisten. Ze gaan er prat op de beste filmmuziek te bekronen, niet alleen van de grote Hollywood-producties, maar ook van de kleinere producties wereldwijd. Noem het gerust de Oscars voor de filmmuziek. Voor Dirk Brossé is het de allereerste keer dat hij voorgedragen wordt voor een IFMCA Award. Dat hij in hetzelfde lijstje met genomineerden prijkt als de befaamde Hans Zimmer met Frozen Planet II, is dan ook groot nieuws. Met producties in de overige categorieën zoals Avatar, the way of water, Lord of the Rings: the Rings of power, The Batman en Fantastic Beasts: the Secrets of Dumbledore bevindt Onze Natuur zich ook daar in groot gezelschap.

Op donderdag 23 februari worden de winnaars via het YouTube-kanaal van de IFMCA bekend gemaakt.
We feliciteren Dirk graag met deze nominatie!

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: