Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Nieuwe dirigeerstoel bij Reina Sofía School of Music (Spanje)

De Reina Sofía School of Music in Madrid, Spanje, opent de aanmeldingsperiode voor alle jonge orkestdirigenten die geïnteresseerd zijn in studeren aan deze instelling tijdens het academisch jaar 2024-2025.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

De nieuwe “Zubin Mehta” dirigeerstoel, ondersteund door Aline Foriel-Destezet, zal worden geleid door Nicolás Pasquet, met Jordi Francés en Miguel Ángel García Cañamero als associate professoren. Het biedt een uniek academisch programma dat resulteert in een Postgraduate Diploma in Advanced Orchestra Conducting Studies.

Praktische informatie

Om toegelaten te worden tot het programma, moeten kandidaten eerder een bachelordiploma in orkestdirectie hebben behaald, en een masterdiploma is een voordeel.

De duur van het programma varieert afhankelijk van het profiel van de student, variërend van 1 tot 2 jaar. De prioriteit is het bieden van een verrijkende en nauwe onderwijservaring, dus het aantal studenten wordt beperkt tot 4.

De praktische benadering is een van de fundamenten van het programma. Studenten krijgen de unieke kans om samen te werken met prestigieuze Spaanse en Europese orkesten en zich onder te dompelen in een volledig professionele omgeving. Orkesten zoals Orquesta de Extremadura, Orquesta Sinfónica de Castilla y León, Orquesta de Córdoba, Filharmonie Hradec Králové en Anhaltische Philharmonie Dessau zullen deelnemen aan de samenwerking.

De inschrijvingsperiode eindigt op 18 december, en de selectie van studenten zal plaatsvinden via een auditieproces op 22, 23 en 24 februari 2024.

Er wordt een preselectie gemaakt uit alle ontvangen aanvragen, en de geselecteerde kandidaten moeten persoonlijk auditeren op de school, waarbij het enige criterium talent is. Ze zullen werken met een pianist, hun instrumentale en vocale vaardigheden demonstreren en met een orkest werken voor een jury.

Reina Sofía School of Music

De Reina Sofía School of Music, beschouwd als een van de beste Europese scholen voor jonge talenten die zich professioneel willen wijden aan muziek, werd opgericht in 1991 door Paloma O’Shea als een centrum voor hoogwaardige professionele opleiding met een dubbel doel: het ondersteunen van de ontwikkeling van jonge musici en muziek dichter bij iedereen brengen.

Aan de Reina Sofía School of Music genieten alle studenten van gratis collegegeld, dankzij beurzen van sponsors, en bovendien heeft de school een systeem van financiële bijstand om studenten te helpen al hun behoeften tijdens het academiejaar te dekken.

Nicolás Pasquet

Prof. Nicolás Pasquet, geboren in Montevideo, Uruguay, studeerde viool en directie in zijn geboorteplaats en voltooide later zijn studie aan de Hochschule für Musik in Stuttgart en Nürnberg, Duitsland.

In 1986 en 1987 werd Pasquet geselecteerd voor het Nationaal Programma voor Jonge Dirigenten door de Duitse Raad voor Muziek, en in 1987 won hij de Eerste Prijs op de 37e Internationale Dirigentenwedstrijd in Besançon, Frankrijk.

Hij leidde meerdere internationale concerttours en was chef-dirigent van orkesten in Hongarije en Duitsland. Pasquet heeft een uitgebreide discografie en is sinds 1994 professor dirigeren aan de Universiteit voor Muziek FRANZ LISZT in Weimar, Duitsland. Hij heeft ook masterclasses gegeven en is chef-dirigent van het Jeugd Symfonieorkest van de deelstaat Hessen sinds 2009.

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende