Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

De dertiende editie van De Week van de Klank staat volledig in teken van de “stem” en zal plaatsvinden van 30/01 tot 05/02/2023 in Brussel, en van 06/02 tot 12/02 op verschillende plaatsen in Vlaanderen en Wallonië. Tot de nieuwe partners behoren het Folklore Museum Leven op de Grens (MUSEF) in Moeskroen, het prachtige Museum voor Schone Kunsten in Doornik, ontworpen door architect Victor Horta, en de Kapel Romaanse Poort in Leuven, naast de reeds lang bestaande partnerschappen met de Delta in Namen, het Alba in Charleroi, het Auditorium Abel Dubois in Bergen en Het Bos in Antwerpen.

Welke mogelijkheden biedt de menselijke stem in een wereld die steeds meer gedomineerd wordt door technologie? Welke verschillende stemmen omringen ons dagelijks en hoe leren we hiernaar luisteren? Hoe laten we de stemmen klinken van degenen die zelden worden gehoord? Op welke manieren kunnen we een stem vastleggen en opnemen? 

Op verschillende bekende en minder gekende locaties, gaande van klassieke concertzalen en museumzalen tot literaire plekken of locaties voor experimentele geluidskunst, zowel in de privésfeer als in de openbare ruimte, worden tal van concerten, performances, ateliers, geluidsinstallaties, lezingen, luistersessies en wandelingen georganiseerd, die het thema elk op een eigen manier belichten en uitdiepen, en ongetwijfeld zowel reflectie als pure emotie zullen opwekken. 

Het publiek krijgt tijdens de activiteiten zoals gewoonlijk de kans om met artiesten in gesprek te gaan, zelf deel te nemen aan interactieve installaties en performances, of aan de slag te gaan met de eigen stem en klankcreaties tijdens begeleide workshops en geluidswandelingen. Ook de allerkleinsten kunnen onder begeleiding kennismaken met diverse geluidspraktijken en zich op speelse manier creatief uitdrukken tijdens familiale workshops.

Poëtische en performatieve concerten van zowel gevestigde als beginnende muzikanten en stemkunstenaars staan geprogrammeerd in onder meer Flagey, De Botanique, het MIM, Cellule133a in Brussel, Het Bos in Antwerpen, De Kapel van de Romaanse poort in Leuven,… Wandelingen en performances nemen bezoekers mee op een geluidsreis langs verschillende straten en parken in Brussel, of brengen hen zelfs tot op een bioboerderij in Attenrode. In de kelders van de Sint-Gorikshallen van Brussel verwelkomen we een tijdelijke tentoonstelling met geluidsinstallaties rond de impact en draagkracht van de innerlijke en expressieve stem, die ook tijdens het dromen ‘s nachts weerklinkt. Het publiek wordt er uitgenodigd om de verbeeldingswereld van de kunstenaars te ontdekken, en in dialoog te gaan met de installaties via hun eigen interpretatie en gevoelswereld. Ook in het MIM zullen geluidsinstallaties, concerten en workshops te ontdekken vallen.

Dit is nog maar een deel van de vele activiteiten die tijdens De Week van de Klank over heel België op het programma staan. En… alle evenementen zijn gratis!

De Week van de Klank

30.01 > 05.02.2023

in Brussel

06.02 > 12.02.2023

in Vlaanderen en Wallonië

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.