’De Steltenloper’ een voorstelling voor kleuters

De Steltenloper, Figurentheater De Maan, Dansgezelschap Nat Gras

Mengvormen zijn  het Figurentheater De Maan niet vreemd. De productie ‘De Steltenloper’ combineert dans met de magie van poppen. Een kruisbestuiving waarin verschillende idiomen elkaar ontmoeten en knappe resultaten oplevert.

Mengvormen zijn  het Figurentheater De Maan niet vreemd. De productie ‘De Steltenloper’ combineert dans met de magie van poppen. Een kruisbestuiving waarin verschillende idiomen elkaar ontmoeten en knappe resultaten oplevert.

Dans en figurentheater delen dezelfde kern: ruimte en beeldtaal. Inspiratiebron was het gelijknamige prentenboek van Mattias De Leeuw. Klein en groot zitten in arenavorm rond het speelplateau. Een jongetje breekt uit zijn houten huisje en maakt met de losgeslagen latten metershoge stelten. Vanuit dit perspectief loopt hij over de wereld. Hij duikt in de oceaan, waar hij omzwermd wordt door vissen.

De actie wordt gestuurd en ondersteund door een transparante soundscape van Frank Vaganée, de uitermate getalenteerde Mechelse jazzsaxofonist. In de reis rond de wereld doet de Steltenloper allerlei continenten aan. De dansers sturen de vele fuguurtjes: skiëers, cowboys en indianen, aapjes in de brousse…. Tot het jongetje terug in de stad belandt en door de immense drukte weer de geborgenheid en veiligheid van zijn huisje opzoekt.

De twee dansers laten zich niet verleiden tot moeilijke choreografieën, maar bewegen vlot organisch en speels. Bewegingen waarin de kinderen zich moeiteloos kunnen verplaatsen. Zoals altijd zijn de poppen van Paul Contryn een lust voor het oog. Het zijn geen ingenieuze gewrochten, maar met lappen schuimrubber weet hij ware wondertjes te verrichten. In de regie van Goele Van Dyck i.s.m. de stilistische kracht van Paul Contryn gaat iedereen mee in de evocatieve spel  vol verrassing en herkenning.

In Mechelen nog te zien op vr 11, za 12, za 26 en zo 27 april om 15 uur in het koor van het Cultuurcentrum Mechelen. Voor speeldata buiten Mechlen www.demaan.be/overzicht/opreis/op-datum

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist